TTL & CMOS IC's

TTL of CMOS niet gevonden?
Vraag er om, de Flipperwinkel is gespecialiseerd in het opsporen van lastige elektronica.

TTL (Transistor Transistor Logica) en Cmos (Complementary Metal Oxide Semiconductor) IC's werden in de jaren 70 en 80 razend populair bij producent en hobbyist omdat met deze IC's op eenvoudige wijze een behoorlijk complexe schakeling kon worden gebouwd.

Vandaag de dag is echter het gebruik van deze IC's zeer sterk afgenomen omdat zowat de hele schakeling in 1 enkel zeer complex IC kan worden gestopt. Ook zijn veel types alleen nog maar in SMD uitvoering te krijgen.
Dit leidt langzaam maar zeker tot het uitsterven van de bekende TTL en Cmos IC's en nu reeds hebben we te maken met een gebrek aan bepaalde types waardoor de prijzen sterk aan het stijgen zijn.
De Flipperwinkel zal trachten de collectie IC's zo kompleet mogelijk te houden maar in een aantal gevallen zullen de prijzen helaas hoog zijn.
Het hamsteren van zeldzame IC's zullen wij tegengaan, voor de zeldzaamste types is er een maximum per klant ingesteld, heeft U toch echt meer exemplaren nodig voor reparatie van een Flipperkast neem dan even contact op.

IC trekker

Last van kromme poten ?
GE-ICTREKKER
Bestel
!
ttl_ic
MC14175
Bestel
!
MC8T28
Bestel
!